Medisch pedicure

De medisch Pedicure is allround en kan u van alle ongemakken afhelpen, aan uw voeten zoals een ingegroeide nagel, likdoorn overmatig eelt en wrat behandeling.

Diabetische voet

De diabetische voet screen ik op risicofactoren om vroegtijdig problemen te signaleren. Daarnaast werk ik nauw samen met de podotherapeut die het medische behandelplan opstelt. De pedicure behandeling bestaat vaak uit 2 onderdelen: het medische deel en het zogenoemde cosmetische deel. Het medische deel wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Voor het cosmetische betaalt u direct na de behandeling een eigenbijdrage.

Reumatische voet

Voor iemand met Reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en gevolgen. Als Medisch Pedicure kan ik ervoor zorgen dat u na de behandeling minder klachten heeft aan uw voeten. Ook kan ik u adviezen geven over materialen en hulpmiddelen. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding van de pedicure behandeling bent u van een aantal factoren afhankelijk. U heeft een doorverwijzing nodig van uw Reumatoloog. De verzekeraar beoordeeld dan of u ivoor een vergoeding in aanmerking komt. Het kan ook zijn dat u zelf een verzekering voor voetzorg heeft afgesloten

Voetbehandeling bij Kanker

Bent u kankerpatient en u heeft ineens problemen met uw voeten dan is het zeker een must dat u uw voeten laat behandelen door een gediplomeerd Oncologisch Voetzorg verlener. De problemen aan de voeten ontstaan meestal door bijwerkingen van medicatie waardoor de pedicure behandeling afwijkt van een gewone behandeling.

Het is van belang dat uw Oncoloog en of medische team een verwijsbrief uitschrijft. Een kankerpatiënt mag namelijk niet zonder meer een voetzorgtraject ondergaan. Ik kan desgewenst in overleg met de medisch specialist. Zodat ik uw voeten adequaat kan behandelen.

 

Voetmassage bij Kanker

Als u even lekker wilt ontspannen kunt u bij mij terecht voor heen heerlijke voeten- en onderbeenmassage. Er wordt een speciale massagetechniek toegepast zonder enige vorm van druk. Als Oncologisch Voetzorgverlener ga ik vooraf met u in overleg of deze masaage gegeven kan worden. Bij sommige vormen van kanker of bijwerkingen als gevolg van de behandeling, is elke vorm van massage niet toegestaan.

 

Nagelbeugeltechniek

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ik met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

Orthesiologie

Doordat ik een specialisatie heb in orthesiologie kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).

Vilttechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.

Cryopen/Wrat behandeling

Behandeling Cryopen (cryotherapie)

Met deze methode kan nauwkeurig en pijnloos worden gewerkt. En zijn zeer goede resultaten behaald. De cryopen vernevelt de vloeibare stikstof zonder de gezonde huid te raken. Maar de vloeibare stikstof dringt wel door tot in de kern en de wortel van de wrat. Er vormen zich dan ook geen pijnlijke blaren. (Dit gebeurd wel met de methode wattenstaafje en stikstof).

De behandelingsduur is kort. Afhankelijk van de afmeting van de wrat.

Voet-Onderbeenmassage

Een heerlijk behandeling om te ontspannen. Deze behandeling heeft als doel om de doorbloeding te verbeteren en om afvalstoffen af te voeren. Een echte oppepper! De massage kan aansluitend aan een behandeling worden gegeven. Maar er kan ook een aparte afspraak voor worden gemaakt

Teennagels lakken

Er zijn zoveel kleuren nagellak! Daarom vraag ik aan u om voor deze behandeling uw eigen flesje nagellak mee te nemen. Dat voorkomt teleurstellingen.

Pedicure Elisabella is een gespecialiseerde praktijk voor voetverzorging waarbij kwaliteit voorop staat